Vakantiewoning | Portugal Travelling
  • 0031 649704588 (NL)
  • 00351 915685895 (PT)
  • uk pt nl
  • portugaltravelling@gmail.com

vakantiewoning "serra da LousÃ"

Onze authentieke vakantiewoning ligt in het historisch centrum van Lousã en heeft zicht op de Serra da Lousã. Het historische centrum heeft diverse gezellige eetgelegenheden en winkelmogelijkheden, alles op loopafstand. Ook ligt onze vakantiewoning aan één van de "Caminhos do Xisto da Lousã". Deze wandelroute leidt door de bossen naar het kasteel van Lousã, het natuurzwembad en de hermitage van Nossa Senhora da Piedade.

 

vakantiewoning uitzicht woning

De vakantiewoning...

... bestaat uit twee appartementen welke samengevoegd kunnen worden tot één vakantiewoning voor 6 personen. Tegenover het appartement is een park met bankjes waar je heerlijk kunt genieten van het buiten zijn. s Ochtends kun je hier de zon van achter de bergen op zien komen en in de avond kun je hier genieten van de zonsondergang.

Het appartement "Lousã" ligt op de begane grond en is een rolstoelvriendelijk appartement. Dit appartement is ingericht voor 2 personen.
Het appartement "Trevim" is op de boven verdieping en bereikbaar via een trap. Dit appartement is kindvriendelijke en is ingericht voor 4 personen.
Beide appartementen hebben een eigen ingang. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt. Handdoeken zijn aanwezig. Ook zijn beide appartementen voorzien van WIFI.  

De omgeving heeft veel te bieden...

het paleis casal novo Lousã heeft een oud centrum met prachtige historische panden zoals het gemeentehuis, de kerk, de 16e eeuws Capela da Misericórdia en nog veel meer. Naast de mooie historische pande heeft Lousã ook diverse gezellige terrasjes en restaurantjes. Bij het kasteel is een natuurlijk zwembad en de hermitage van Onze-Lieve-Vrouw van Barmhartigheid, welke zeker ook de moeite waard is om te bezoeken.

waterval cabril do ceira

De "Serra da Lousã" biedt vele mogelijkheden tot wandelen of mountainbiken. Het hoogste punt, Alta do Trevim ligt op een hoogte van 1200 meter. Met helder weer is de Atlantische Oceaan vanaf hier te zien. Vanaf deze punt kun je door middel van paragliding naar beneden gaan.
Ook zijn in de bergen de oude bergdorpjes te vinden die zijn opgebouwd uit leisteen. Deze dorpjes geven een goed beeld over het harde en eenzame leven in de bergen. In de "Serra da Lousã" leven veel dieren zoals herten, vossen en wilde zwijnen die zich regelmatig laten spotten.

De universitietisstad Coimbra is ca 27 kilometer rijden en ook goed te bereiken per openbaarvervoer.
De witte stranden aan de Costa de Prata zijn ca 1 uur rijden. Het nationaal park "Serra da Estrela" met op 2000 meter de Torre, de hoogste bergtop van het vaste land van Portugal ligt op een afstand van 96 km.


uitzicht over portugal